Цей торт родом із дитинства. Раніше, коли різноманітність кондитерських виробів була менш шикарною, на свято готували переважно Наполеон або Празький. Про перше поговоримо в іншій статті. А ось бісквіт Прага сьогодні – не лише ностальгія, а й чудовий шоколадний десерт, який, безумовно, оцінять представники наймолодшого покоління. Не дарма ж він нам подобався у дитинстві!
Празький припаде до смаку і дорослим, і дітям. Його легкий, елегантний шоколадний смак чудово відтіняють горіхи та густий вершковий крем із застосуванням згущеного молока. Ідеальне блюдо для найвибагливіших ласунів.
Існує кілька особливостей Празького торта, про які ми й поговоримо:
- незважаючи на те, що тісто цього виробу більш вологе завдяки соді, його коржі краще змочити лікером або коньяком, наполовину розбавленим з водою, щоб різкий запах алкоголю не зіпсував страву;
- в тісто і крем додати порівну згущеного молока, щоб смак кондитерського виробу був незабутнім;
- крем виготовляється з додаванням какао, а коржі – чистого шоколаду, що надає вишуканості та пікантності Празькому;
- між коржами відразу після нанесення начинки краще помістити подрібнені горіхи, щоб торт був не тільки жирним і шоколадним, а й хрумким;
- в прикрасі десерту дуже багато варіацій, але традиційно це роблять за допомогою шоколадної глазурі з додаванням візерунка із білого шоколаду.
Для приготування Праги потрібне не звичайне бісквітне тісто, а з додаванням гашеної оцтом соди, що робить торт легким та пористим, а також більш простим у приготуванні.
В основі крему – олія та розтоплений шоколад (стовідсоткове какао), що надає десерту дуже насичений солодкий смак. Для тих, хто хоче зробити страву менш жирною, рекомендуємо використовувати замість олії сметану.
Дитячий, весільний, на день народження – торт на замовлення Київ, Оболонь, Пріорка, Виноградар.